FESTIVAL FUTURE ME

future me_001

Over Future Me

Wij, Sarah Huygens en Sophie Plekker, vertrekken 10 september 2015 naar Nairobi, Kenia. Vorig jaar hebben we gewerkt in verschillende delen van Afrika als theaterdocent en theatermaker. Nu gaan we terug voor ons nieuwe project Future Me.

De kloof tussen arm en rijk in Nairobi is erg groot. Wij willen de jongeren uit Nairobi verbinden door middel van theater en dans. Daarom organiseren wij het nieuwe theaterfestival Future Me. Een festival waarbij jongeren bij elkaar komen en verschillende performances laten zien.

We werken met jongeren uit de sloppenwijken en jongeren van de privé scholen. We geven ze een kijkje in elkaars wereld, die heel anders is maar hen ook laat zien dat ze gelijk zijn. Deze jongeren worden verdeeld in groepen. Deze groepen gaan onder leiding van lokale professionals aan het werk met theater en dans. Er staat een thema centraal, waar elke groep mee werkt. Elke groep maakt een eigen performance die uiteindelijk te zien zal zijn op het festival Future Me.

Wij begeleiden de lokale professionals. We delen onze kennis vanuit onze westerse achtergrond en zij vanuit hun Afrikaanse achtergrond. We begeleiden ze in het werken met een grote groep. We werken samen met verschillende organisaties. Dit doen we metjongerentheater LINK (Utrecht), the theatre company (Nairobi) en KPAG, Kenya Performing Arts Group(Nairobi).

Het festival Future Me vindt plaats in augustus 2016. Voordat dit festival van start gaat, moeten we eerst drie maanden research doen. We vertrekken in september en willen, in deze drie maanden, alle organisaties verbinden. We organiseren workshops en maken een danstheatervoorstelling in samenwerking met KPAG. We gaan de jongeren, de lokale professionals en de scholen benaderen en kennis met elkaar laten maken. Zodat in augustus 2016 de eerste editie van het festival van start kan gaan!

Go to Blog Festival Future Me